Echografie als onderzoeksmethode

Echografie gebruiken we bij onze praktijk in Culemborg om inzicht te krijgen in uw klachten. Met deze methode worden, op de plaats waar de klachten zich bevinden, door middel van geluidsgolven organen en weefsels in beeld gebracht. Wij zien dan bijvoorbeeld of er iets mis is met de pezen, spieren, slijmbeurzen of banden. Deze vorm van fysiotherapie is dan ook uitermate geschikt bij klachten aan deze delen van uw lichaam.

Maak uw afspraak

Fysiotherapie zonder verwijzing

Behandeling bij de praktijk of aan huis

Gespecialiseerd in het behandelen van kinderen

Echografie als innovatieve onderzoeksmethode bij ons in Culemborg

In onze praktijk in Culemborg gebruiken we echografie om twijfels weg te nemen en vermoedens te bevestigen. Dit zorgt ervoor dat wij betere inzichten krijgen in uw klachten en hierdoor een beter behandelplan kunnen opstellen. In combinatie met reguliere fysiotherapie, geeft deze methode een snel en helder beeld van de oorzaak van de klachten. Dit helpt om sneller een diagnose te stellen en dus een sneller herstel te bevorderen. Een ander voordeel van echografie is dat het geen pijn doet en niet schadelijk is voor uw lichaam.

Neem contact op

Hoe werkt echografie?

Uw klachten worden uitstekend in beeld gebracht door middel van echografie. De therapeut gaat met een echokop over het lichaamsdeel waar u klachten heeft, zoals een spier- of peesontsteking of een slijmbeursontsteking, om de klachten goed in beeld te brengen. Hierdoor is vaak duidelijk te zien waar de klachten vandaan komen, waardoor er dankzij echografie direct een gericht behandelplan op maat gemaakt kan worden bij ons in Culemborg.

Vergoeding van de zorgverzekeraar

Wilt u weten of een sessie echografie bij ons in Culemborg door uw zorgverzekeraar vergoed wordt? Dan neemt u het best contact op met uw eigen zorgverzekeraar om dit te overleggen. Zij kunnen dit direct inzien.

Maak een afspraak voor echografie

Wilt u graag goed onderzocht worden bij Houvast Fysiotherapie voordat u aan een behandeling begint? Met echografie in ons fitness– en fysiocentrum in Culemborg zorgen we voor meer zekerheid en een beter behandelplan. Voor meer informatie over echografie kunt u contact opnemen met onze praktijk via 0345-512217 of info@fysiotherapieculemborg.nl. Het is ook mogelijk om online direct een afspraak te maken.

Echografie valt bij ons onder het fysiotherapeutisch onderzoek. Er is geen verwijzing nodig.

Wij zijn opgeleid voor een aantal gewrichten waarbij wij echografie toepassen.

Houvast Fysiotherapie