Kinderoefentherapie in Culemborg

Kinderoefentherapie is een van de disciplines waarin we bij Houvast Fysiotherapie in Culemborg gespecialiseerd zijn. Deze therapie is speciaal voor kinderen die problemen hebben met motorische vaardigheden. Kinderen kunnen angstig, onzeker of onhandig in hun bewegingen worden. Kinderoefentherapie in onze praktijk in Culemborg helpt kinderen met motorische of sensorische problemen, waardoor het bewegen gemakkelijker en plezierig wordt. Dit heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen van het kind
Maak uw afspraak

Kinderoefentherapie voor 0 tot 18 jaar in onze praktijk in Culemborg

Kinderoefentherapie is een specialisatie waarvoor wij in onze praktijk in Culemborg een specialist in dienst hebben. Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische of sensorische problemen. Tijdens het onderzoek, voorafgaand aan de Cesartherapie, brengt de kinderoefentherapeut de motorische ontwikkeling van het kind zorgvuldig in kaart. Indien nodig wordt er ook naar de ruimtelijke oriëntatie en/of sensorische informatieverwerking gekeken om een duidelijk beeld van het kind te krijgen.

Aan de hand van een persoonlijk plan, gericht op de mogelijkheden van het kind, wordt er spelenderwijs gewerkt aan het ontwikkelen van de motorische vaardigheden. Uiteraard ligt de focus tijdens de behandelingen van de kinderoefentherapie op het kind, maar de ouders en leerkracht spelen ook een rol bij de therapie. Tijdens de behandelperiode evalueert de therapeut regelmatig het motorische functioneren van uw kind en kan de behandeling indien nodig worden bijgesteld.

Wanneer kan kinderoefentherapie helpen volgens het principe van cesar?

Onder grove motoriek verstaan we onder andere lopen, springen en fietsen. De fijne motoriek omvat het knutselen, tekenen en schrijven. Heeft uw kind moeite met leren fietsen of zwemmen? Of lukt het leesbaar schrijven nog niet helemaal? Dan kan kinderoefentherapie helpen. Kan uw kind moeilijk stilzitten tijdens het werken aan tafel of is hij of zij snel afgeleid? Dan kan er ook gekeken worden naar de sensorische informatieverwerking van het kind.

Sensorische informatieverwerking van een kind

Sensorische informatieverwerking is het vermogen om informatie van de zintuigen op te nemen, te selecteren en te verwerken. Als dit goed verloopt kan je goed functioneren in de omgeving. Bij een kind die problemen heeft met de sensorische informatieverwerking verloopt de waarneming anders. Prikkels komen sterker of minder sterk binnen. Hierdoor is er een verandering in beweegstrategie, gedrag en zelfbeeld. Tijdens de therapie wordt er aan de hand van een persoonlijk plan gewerkt aan de regulering van de prikkelverwerking.

Vanuit de kinderoefentherapie behandelen we de volgende hulpvragen, om die spelenderwijs en stapsgewijs te verbeteren:

 • vaak vallen
 • loopproblemen
 • schrijfproblemen
 • niet goed kunnen meekomen met de gym- of zwemles
 • moeilijk stilzitten
 • niet goed meekomen met het knutselen
 • houding- en bewegingsklachten
 • Developmental Coordination Disorder (DCD)
 • problemen met de sensorische informatie verwerking (hooggevoelig, ondergevoelig)
 • spiegelen van letters
 • bewegingsangst
 • houterig en stijf bewegen

Stefan Boonstra over kinderoefentherapie in Culemborg

“Als kinderoefentherapeut help ik kinderen met motorische en/of sensorische problemen tijdens de kinderoefentherapie in Culemborg. Mijn uitdaging is om breed naar het kind en zijn omgeving te kijken. Ieder kind verdient zijn eigen aanpak en de kans om de vaardigheden goed te kunnen leren en voldoende mee te kunnen komen met leeftijdsgenootjes. Spelenderwijs en betekenisvol leren staat centraal tijdens mijn behandelingen in kinderfysiotherapie. Ik geniet ervan om de kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling, zowel op motorisch vlak als in zelfvertrouwen. Dat maakt het werken met kinderen geweldig!”

Vergoeding

Kinderoefentherapie in onze praktijk in Culemborg wordt vergoed vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering aan kinderen tot 18 jaar. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Benader ons voor een afspraak

Bent u geïnteresseerd in kinderoefentherapie of oefentherapie Cesar voor uw kind? Of heeft u vragen over andere behandelingen als oedeemtherapie of ergotherapie? Of bent u benieuwd naar ons team? Vraag het aan ons of maak nu een afspraak via 0345-512217 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapieculemborg.nl.