Ga uw klachten te lijf door middel van fysiotherapie in Culemborg

Sporten, zware boodschappen tillen en lang in dezelfde houding op kantoor zitten. We vragen veel van ons lichaam. Dat u lichamelijke klachten ervaart, is dus niet zo raar. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Houvast helpen u weer soepeler en pijnvrij te bewegen.
Maak uw afspraak

Voordat we met de behandeling starten, bespreken we samen uw symptomen. Hiervoor plannen we een dubbele afspraak in, zodat we voldoende tijd hebben om uw klachten te inventariseren. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van het gesprek en de uitkomst van het onderzoek stellen we met u een behandelplan op. De behandeling is altijd 1 op 1. Tijdens de vervolgsessies bespreken we het effect van de behandeling. Daarna verrichten we een aantal metingen om de voortgang te bepalen en eventueel de behandeling bij te stellen.

  • Oefentherapie
  • Massage
  • Fysische therapie
  • Dry needling

Bedrijfsfysiotherapie en werkplekonderzoek

Fitte werknemers dragen bij aan het succes van uw bedrijf. Heeft u als werkgever mensen in dienst die lichamelijke klachten ervaren? Dan kunt u voor uw medewerkers een fysiotherapiebehandeling inplannen. We bespreken en analyseren de klachten en voeren eventueel ook een werkplekonderzoek uit. Daarnaast is er een mogelijkheid tot fitness in onze praktijk.

Handtherapie

De nadruk van de therapie ligt op het bevorderen van het genezingsproces door middel van wondverzorging, oedeembestrijding, littekenbehandeling/ massage, oefentherapie, spalktherapie en het weer functioneel gaan gebruiken van de hand.

Een operatie is niet altijd noodzakelijk. Handtherapie kan soms ook zorgen dat de beperkingen/problemen verminderen of verdwijnen. De therapie kan bestaan uit het dragen van een spalk, meer rust nemen, de hand soepel maken, de spierkracht opbouwen of uw hand anders leren gebruiken.

Als een operatie de enige oplossing is dan is (ook) na de operatie therapie zinvol. Het is belangrijk om na een operatie zo spoedig mogelijk met de handtherapie te starten. Dit voorkomt dat tijdens het wondgenezingsproces de verschillende weefsellagen aan elkaar gaan verkleven waardoor er bewegingsbeperkingen ontstaan.

Folder handtherapie