Bestrijd vochtophoping met oedeemtherapie in Culemborg

Oedeemtherapie in onze praktijk in Culemborg helpt u af van klachten als overmatige vochtophoping. Wanneer u last heeft van overmatige vochtophoping – voornamelijk in de onderbenen en enkels – kenmerken we dat als oedeem. De ophoping wordt veroorzaakt door een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht. Door de toename van de omvang van het lichaamsdeel kan er een pijnlijk en tintelend gevoel ontstaan.

Maak uw afspraak

Ontdek de verschillende behandelingen van onze oedeemtherapie in Culemborg

Oedeemtherapie bestaat uit een combinatie van verschillende behandelingen die we hier kort voor u toelichten.

  • Manuele lymfedrainage: een massagetechniek die het vocht verplaatst naar gebieden in het lichaam waar het lymfesysteem nog intact is, zodat het vanaf daar in de bloedsomloop wordt opgenomen.
  • Compressietherapie: het aanleggen van zwachtels waardoor er van buitenaf een continue druk wordt aangebracht die vochtophoping tegengaat en de afvoer van lymfe ondersteunt.
  • Oefentherapie: door het oedeem kunt u bewegingsbeperking ervaren en kan de spierkracht afnemen. Door met de oedeemtherapeut bepaalde oefeningen te doen, verbetert u de conditie van uw ledematen.
  • Lymfetaping: het gebruik van een specifieke tape die een liftende werking heeft, wat de onderhuidse circulatie verbetert en de afvoer van lymfevocht bevordert.
  • Ademtherapie: ademhalingsoefeningen die de afvoer van (lymfe)vocht verbeteren.

Wilt u meer informatie over oedeemtherapie of een afspraak maken bij de oedeemtherapeut in Culemborg? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Neem contact op

Therapeutisch elastische kousen

Steunkousen bieden ondersteuning bij de vochtafvoer in de benen of armen. Deze therapeutische elastische kousen (T.E.K.) meten we altijd op maat aan. Een goede pasvorm is namelijk heel belangrijk. Voor het aanmeten van steunkousen maakt u een afspraak bij Houvast Fysiotherapie in Culemborg. Bent u om medische redenen niet in de gelegenheid om bij onze praktijk langs te komen? Dan is het ook mogelijk dat wij bij u thuis komen voor het aanmeten van uw steunkousen.

Vergoedingen

Een behandeling oedeemtherapie bij ons in Culemborg wordt door alle zorgverzekeraars vergoed. De eerste twintig behandelingen krijgt u vergoed uit de aanvullende verzekering, de vervolgbehandelingen uit de basisverzekering. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Meerdere therapieën

Houvast Fysiotherapie in Culemborg biedt naast oedeemtherapie ook andere soorten therapieën en/of behadelingen. Wist u namelijk dat u bij ons ook terecht kunt voor personal training? Een personal coach begeleidt u dan richting uw doel. Zijn dagelijkse bezigheden moeilijk uit te voeren vanwege pijn die zich bijvoorbeeld uit in knieklachten? Dan biedt ergotherapie wellicht uitkomst voor u.

Benader ons

Heeft u last van overmatige vochtophoping en wilt u daarom meer weten over oedeemtherapie in onze praktijk in Culemborg? Of heeft u een vraag over de tarieven? Wij zijn telefonisch te bereiken via 0345-512217 of per e-mail via info@fysiotherapieculemborg.nl.

Ja, de oedeemtherapeut kan u goed voorlichten en helpen hoe u om moet gaan met eventuele klachten en ongemakken. Ook kunt u therapie krijgen om eventuele klachten te verminderen.

Ja, iedereen die steunkousen voorgeschreven krijgt, krijgt 2 paar steunkousen per jaar vergoedt krijgen vanuit zijn/haar basisverzekering. (Dit kan dan wel ten koste gaan van uw eigen risico.)

Houvast Fysiotherapie