Herpak uw dagelijkse activiteiten met behulp van ergotherapie in Culemborg

Als u uw dagelijkse bezigheden niet meer kunt uitvoeren door lichamelijke of psychische klachten, biedt ergotherapie van onze ergotherapeut in Culemborg uitkomst. U ontvangt dan professionele training en begeleiding, zodat u de activiteiten weer zelfstandig kunt uitvoeren. Niet de ziekte of de aandoening staat tijdens deze therapie centraal, maar de gevolgen ervan bij het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden. Ergotherapie is voor iedereen toegankelijk. Met veel persoonlijke aandacht zoekt onze ergotherapeut in Culemborg naar praktische oplossingen, zodat u minder klachten ervaart en u zich niet meer beperkt voelt.

Maak uw afspraak

Praktische problemen die tijdens ergotherapie in Culemborg worden aangepakt

Zijn één of meer van onderstaande problemen op u van toepassing? De ergotherapeut bij Houvast Fysiotherapie in Culemborg helpt u door middel van ergotherapie deze of andere (vanzelfsprekende) activiteiten weer zelfstandig en met minder klachten uit te voeren.

 • Moeite met koken en aankleden als gevolg van een beroerte
 • Werk niet goed kunnen uitvoeren door concentratie- of vermoeidheidsproblemen
 • Moeite met drukte tijdens verjaardagen of andere bijeenkomsten waar veel mensen aanwezig zijn
 • Potten niet kunnen openen door pijnlijke polsen en schouders
 • Moeite met opstaan vanuit de stoel en het bed

Ja, we hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Ergotherapie richt zich op het (weer) mogelijk maken van het uitvoeren van handelingen in het algemeen dagelijkse leven, zoals zelfverzorging, het uitvoeren van hobby’s, leuke activiteiten doen, huishouden en werken.

Voor wie is ergotherapie?

De ergotherapeut van Houvast Fysiotherapie in Culemborg behandelt en begeleidt cliënten met:

 • Reuma
 • Rug- en bekkenklachten
 • Whiplashklachten
 • MS
 • CVA (beroerte)
 • Licht traumatisch hersenletsel

Vergoeding en verwijzing

Ergotherapie in onze praktijk in Culemborg zit in het basispakket van alle zorgverzekeraars. Per kalenderjaar bent u verzekerd voor minstens tien uur aan ergotherapiebehandelingen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden er meer. Raadpleeg de polis van uw zorgverzekering voor de specifieke voorwaarden.

Verwijzing

Voor een behandeling van bewegingsproblemen van de ergotherapeut in Culemborg heeft u doorgaans een schriftelijke verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Sinds 2012 is ergotherapie bij sommige zorgverzekeraars echter wel vrij toegankelijk gesteld. In dat geval is een verwijsbrief van uw huisarts of specialist niet nodig.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over de ergotherapie die onze ergotherapeut aanbiedt in onze praktijk in Culemborg? Wilt u meer informatie over het behandelen van bewegingsproblemen? Heeft u bijvoorbeeld een vraag over het verbeteren van uw houding? Of bent u gewoon benieuwd naar ons team? Wij helpen u graag verder. Bel naar 0345-512217, stuur een e-mail naar info@fysiotherapieculemborg.nl of vul ons contactformulier in.

Download de folder

Neem contact op voor meer informatie

Houvast Fysiotherapie