Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Je bent zo oud als je je voelt, maar hoe zou het zijn als we ons jonger voelen dan dat we zijn?
Dat we vol energie aan de dag beginnen na een goede nachtrust en we ons echt fit voelen.
Leefstijlcoaching richt zich op het maken van gezonde keuzes, veranderingen in leefstijl
en het werken aan doelen. Onze leefstijlcoach in onze praktijk in Culemborg kan u hierbij
helpen. Samen gaat u kijken naar uw huidige leefstijl, hoe u patronen kunt doorbreken en welkestappen u kunt zetten naar een gezondere leefstijl.

Maak uw afspraak

GLI in Culemborg bij Houvast Fysiotherapie

De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een programma van 2 jaar voor mensen met overgewicht (BMI >30) die aan een gezondere leefstijl willen werken. Tijdens het programma zijn er individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. Als deelnemer ga je stap voor stap werken aan het verbeteren van je leef-, eet-, slaap-, beweeg- en rustgewoontes(patronen).

Gedurende het traject krijg je informatie over:

  • gezonde voeding en het aanleren van gezonde eetgewoontes
  • gezond en voldoende bewegen conform de Beweegrichtlijn en hoe dit in te passen in het dagelijkse bestaan
  • slaap en ontspanning en beter omgaan met stress
  • het realiseren van de gedragsverandering die nodig is om een gezonde leefstijl te verwerven en te behouden

Het doel is dat na 2 jaar een jouw lichamelijke fitheid is verbetert, je een fijner gevoel in je lijf hebt ontwikkelt en je “gezondheidswinst” beleeft.

COOL

Binnen onze praktijk bieden wij het COOL-traject aan. COOL is een leefstijlinterventie en staat voor Coaching Op Leefstijl. Dit programma wordt gegeven door Tina Hoep, leefstijlcoach in onze praktijk. Zij is tevens de Personal Trainer bij Houvast Fysiotherapie. Daarnaast geeft ze looptraining bij Atletiekvereniging Statina en voetbalvereniging Focus ’07.

Voor wie is de GLI?

De COOL-interventie is bedoeld voor mensen met een BMI van 30 of hoger. Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan COOL als uw BMI tussen de 25 en 30 ligt en samengaat met diabetes mellitus type 2 of (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten.

Vergoeding en verwijzing

Deelname aan de GLI (COOL) in onze praktijk in Culemborg zit in het basispakket van veel zorgverzekeraars (o.a. Menzis, CZ, Zilveren Kruis, VGZ). Deelname aan de GLI gaat niet ten koste van uw eigen risico. Check uw zorgpolis of u voor deze vergoeding in aanmerking komt. Voor deelname aan de GLI (COOL) onder leiding van onze leefstijlcoach in onze praktijk in Culemborg heeft u een schriftelijke verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over de GLI die onze leefstijlcoach aanbiedt in onze praktijk in Culemborg? Wilt u meer informatie over het verbeteren van uw leefstijl?

Of bent u gewoon benieuwd naar ons team? Wij helpen u graag verder. Bel naar 0345-512217, stuur een e-mail naar info@fysiotherapieculemborg.nl of vul ons contactformulier in.

Nee, bij de GLI ga je samen met de leefstijlcoach kijken naar welke manier van eten het beste bij je past. Je gaat bijvoorbeeld leren om bewuste keuzes te maken. Wanneer je iets vindt wat bij je past, is er een grotere kans op een duurzaam effect. Dit geldt ook voor het stukje bewegen.

Ja, de GLI wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico. Het abonnement van een sportvereniging valt echter niet onder deze vergoeding en is voor eigen rekening.

Houvast Fysiotherapie